Even kennis maken: dit is Loet Paulussen, de nieuwe stagiair van Lenteland en Erve Kiekebos. Op de foto is ze radijsjes aan het zaaien in onze nieuwe tunnelkas. De komende 5 maanden zal ze afwisselend aan het werk zijn bij Lenteland en Erve Kiekebos.

Loet: “Ik ben student aan de Wageningen Universiteit en heb vanuit mijn opleiding een brede ecologische achtergrond. De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan specialiseren in agro-ecologie en boslandbouw.”

“Na het starten van mijn bachelor Bos- en Natuurbeheer kwam ik erachter dat natuurbeheer in Nederland nauw samenhangt met het agrarische landschap. Het viel me ook op dat Nederland voor een veel groter deel uit landbouwgrond bestaat dan uit natuurlandschap. Ik dacht: waarom kunnen deze twee niet beter samen gaan? Ik ben ervan overtuigd dat er via landbouw grote winsten zijn te behalen voor natuurbeheer.”

Loet heeft al behoorlijk wat praktische kennis op gedaan. “Ik ben naar Schotland verhuisd om daar op één van de meest afgelegen uithoeken een tuinderij te runnen die de lokale bevolking van verse groente en fruit voorziet. Twee seizoenen lang heb ik dat met veel plezier gedaan en het heeft mijn interesse in de duurzame landbouw alleen maar verder aangewakkerd.”

“De keuze voor een stage bij Lenteland was een logische volgende stap. Er zijn veel raakvlakken tussen mijn eigen visie en interesses en het werk van Lenteland. Binnen Lenteland zal ik Eline helpen met de zoektocht naar nieuwe percelen. Bij Erve Kiekebos ga ik helpen met het opzetten van een monitoringsprogramma. Ook zal je hier af en toe een bericht van me voorbij zien komen, onder meer over de link tussen de theorie en de praktijk van natuurinclusieve landbouw. Ik zie er naar uit!”

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op Erve Kiekebos? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in!
Word mede-eigenaar