Buurtgenoten en hun gasten smullen van gezonde oogst Erve Kiekebos

Op loopafstand van Erve Kiekebos ligt De Deelgenoot. Daar hebben Peter de Vries en Ineke Boersma hun gasten veel te bieden, ook lekker eten. Dus toen de boeren Jaap en Niels hun eerste oogst van het Kiekebosland haalden, werden ze vrijwel meteen klant. Ook toen even later de crowdfunding startte en ze coöperatielid en mede-eigenaar konden worden, stapten ze snel in.  

Lekker en gezond eten met een goed verhaal. Peter wordt er blij van, en zijn gasten ook. ‘We hebben sinds de zomer al een prachtige oogst gekregen en er al veel lekkers voor onze gasten mee kunnen koken. Het helpt ons om anders naar eten te kijken, nu het van zo dichtbij komt. En ook de gasten waarderen het eten uit de buurt’, vertelt hij. 

Klant en mede-eigenaar ineen
Behalve de mooie producten van Erve Kiekebos en de nabijheid, speelt voor Peter ook de duurzame omgang met bodem en landschap mee. ‘Behalve klant, zijn we om die redenen in oktober ook lid van de coöperatie geworden.’  

Veel gasten van Peter en Ineke zijn echt benieuwd naar de herkomst van het eten dat ze hen voorschotelen. ‘Ze vragen ons hoe Kiekebos werkt en of ze de boerderij kunnen bezoeken. Ik heb bij Jaap en Niels al eens een balletje opgegooid om een verdere samenwerking te verkennen, misschien als arrangement. Zij en de andere coöperatieleden hebben gewoon een prachtig bedrijf dat gezien mag worden. Wat mij betreft worden daar nog veel meer mensen onderdeel van.’ 

Hoe dat kan, lees je hier

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op Erve Kiekebos? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in!
Word mede-eigenaar